Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Eκδήλωση προς τιμήν του ιδρύματος 'Το Σπίτι του Ηθοποιού' 8/3/2015

Στη φιλόξενη αίθουσα του εστιατορίου La Scala, που έσφυζε από κόσμο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/3 η φιλανθρωπική εκδήλωση του συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’ προς ενίσχυση του ιδρύματος ‘Το Σπίτι του Ηθοποιού’.

Η πρόεδρος κ. Καλαφάτη Κυριακή στον  χαιρετισμό της, αφού έκανε μια σύντομη αποτίμηση και αναδρομή στη δεκαετή προσφορά του συλλόγου, εξήγησε με τρόπο γλαφυρό και αναλυτικό τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του ιδρύματος ‘Το Σπίτι του Ηθοποιού’ για την φετινή εκδήλωση, παρουσίασε το πλουσιότατο βιογραφικό και κοινωφελές έργο της προέδρου του κα. Άννας Φόνσου αλλά κυρίως μας αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από τα λαμπερά φώτα και την εφήμερη δόξα, όπου ο ηθοποιός-άνθρωπος αντιμετωπίζει ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Μέσα σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η πρόεδρος του ιδρύματος ‘Το Σπίτι του Ηθοποιού’ κ. Άννα Φόνσου μίλησε για τον δύσβατο και επίπονο δρόμο που έχει διανύσει επί 27 συναπτά έτη για να πάρει σάρκα και οστά το μεγάλο της όνειρο, η δημιουργία του ιδρύματος ‘Σπίτι του Ηθοποιού’. Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της με την ευχή-προτροπή ‘το εγώ να γίνει εμείς’.
Η πρόεδρος κ.Καλαφάτη και το Διοικητικό Συμβούλιο (Τσούπρου Α., Σχοινά Δ., Καρατζίδου Δ., Παπάρα Ν., Σιδέρη Α., Στεργίου Κ.) προσέφεραν στην κ. Φόνσου ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, τιμώντας με τη σειρά τους την ημέρα της γυναίκας, ένα αναμνηστικό που απεικόνιζε την είσοδο του ιδρύματος με τα διακριτικά του συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’ κι ένα συμβολικό χρηματικό ποσό προς ενίσχυση των τρεχουσών αναγκών του ιδρύματος.

Εκτός των άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο δικηγόρος και πρώην υπ. Δήμαρχος κ. Μπάμπης Καλαφάτης, ο τέως Δήμαρχος κ. Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι κ. Φιλίππου και κ. Πουλογιαννοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Απολλωνάτος, κ. Φιλίππου Βασίλης, κ. Λάππας, κ. Κυριάκος Χρήστος, κ. Δημητρίου Σοφία και κ. Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος της τ.ο. Νέας Δημοκρατίας κ. Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αγίας Τριάδος κ. Σπυριδωνίδης, εκ μέρους της ενοριακής δράσης Αγίας Τριάδος η κυρίες Βασάκου και Νόνα, ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών κ. Σαββάκης, ο πατήρ Γεώργιος από την Παναγίτσα Κηπουπόλεως μαζί με την κ. Λαμπαδιάρη και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της ενοριακής δράσης, η κ. Παπαδοπούλου Λιλίκα εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου κυριών και δεσποινίδων και πλήθος εκλεκτών συμπολιτών μας.