Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση προς τιμή των υγειονομικών του ΕΣΥ - Τιμήθηκε η κα Ματίνα Παγώνη (πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ)

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου, η ετήσια εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Μαζί για τον Άνθρωπο» με επίσημη προσκεκλημένη την κα Ματίνα Παγώνη. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς από νωρίς το απόγευμα η αίθουσα του πάντα φιλόξενου εστιατορίου La Scala γέμισε ασφυκτικά.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Κίτσα Καλαφάτη, σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του αδόκητου χαμού τόσων νέων ανθρώπων, με την ευχή να μην συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ κάτι τέτοιο.

Μετά από μία εκτενή αναφορά στο επί 18 συναπτά έτη έργο του Συλλόγου μας, εξήρε το διαχρονικό έργο των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι, κατά την διάρκεια της πανδημίας ειδικά, αντιμετώπισαν επιτυχώς, με αυταπάρνηση και γενναιότητα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, τον κορονοϊό.

Στην συνέχεια, κα Ματίνα Παγώνη περιέγραψε τους αγώνες, τις υπερπροσπάθειες, τις αγωνίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι άνθρωποι του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τονίζοντας επίσης  το σημαντικό και πολύπλευρο έργο που επιτελούν καθημερινά.

Ακολούθως η κ. Καλαφάτη αφού ευχαρίστησε θερμά στην κα Παγώνη για την παρουσία της, της απένειμε ένα αναμνηστικό, τιμώντας στο πρόσωπο της το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Tην εκδήλωση, εκτός των εκατοντάδων συμπολιτών μας, τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς, ο  Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κα Συρεγγέλα, ο βουλευτής κ. Λοβέρδος, οι αντιπεριφερειάρχες κκ Αλεξανδράτος και Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βλάχος, ο οποίος, επίσης, απηύθυνε χαιρετισμό, οι αντιδήμαρχοι κκ. Κακαβάς, Κάκαλης, Λάππας, Παχίδου και Χρυσικός, ο αντιπρ. του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Αγγελοπούλου, Βαμβακάς, Ν. Ταλιούρας και Χριστόπουλος (πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ.), εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και ενοριακών δράσεων καθώς και οι πολιτευτές της ΝΔ κκ Καλογερόπουλος, Καραθάνος και Καούκης.

Κατά την έναρξη της εκδηλώσεως, η Πρόεδρος κα Κίτσα Καλαφάτη έκανε μία συγκινητική αναφορά στην αγαπητή φίλη και ταμία του Συλλόγου Δέσποινα Καρατζίδου, η οποία, λίγες μέρες νωρίτερα, έφυγε πρόωρα δίνοντας παλικαρίσια μάχη με την ασθένεια που αντιμετώπιζε.