Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Eκδήλωση προς τιμήν του ιδρύματος 'Τζένη Καρέζη' 3/4/2016

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του εστιατορίου LA SCALA που φιλοξένησε και φέτος την ετήσια εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’ αφού εκατοντάδες συμπολίτες μας τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση προς τιμήν κι ενίσχυσιν του ιδρύματος ‘Τζένη Καρέζη’.

Η συγκινητική προσέλευση του κόσμου δεν πέρασε απαρατήρητη αφου η πρόεδρος κ. Καλαφάτη ξεκίνησε τον χαιρετισμό της με ένα ζεστό χειροκρότημα για τους εκατοντάδες φίλους κι εθελοντές του Συλλόγου μας που τιμούν, αγκαλιάζουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου στα 11 χρόνια παρουσίας του στην πόλη μας.

‘Δυστυχώς υπάρχουμε ακόμη! Υπάρχουμε διότι κάποιοι μας έχουν ανάγκη’ ήταν τα πρώτα της λόγια καυτηριάζοντας παράλληλα την απουσία και ‘αδυναμία’ της πολιτείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των χιλιάδων συμπολιτών μας. Στη συνέχεια, αφού περιέγραψε εν συντομία το κοινωνικό έργο του Συλλόγου κι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε φέτος το ίδρυμα ‘Τζένη Καρέζη’, καρπός της επιθυμίας της αξέχαστης ηθοποιού η οποία ‘τις δύσκολες ώρες που περνούσε, δεν περιορίστηκε στο δικό της πρόβλημα και δεν ξέχασε τον πάσχοντα συνάνθρωπο της’.

Μετά την προβολή του μηνύματος του προέδρου του ιδρύματος κ.Κωνσταντίνου Καζάκου αλλά κι ενός ολιγόλεπτου αφιερώματος για το ίδρυμα, τον λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ιδρύματος κ.Ιωάννης Καζάκος ο οποίος περιέγραψε με ποιον τρόπο παρέχεται ανακουφιστική φροντίδα και παρηγορητική αγωγή σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Οργάνωση και διαχείριση Ανακουφιστικής και υποστηρικτικήςφροντίδας χρονίως πασχόντων» υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Ανακουφιστικής Φροντίδας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Κυριακής Μυστακίδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο φιλανθρωπικός σύλλογος ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’ προσέφερε ένα συμβολικό ποσό αλλά κι ένα αναμνηστικό, ενώ ο κ.Καζάκος δώρισε από ένα βιβλίο-αφιέρωμα για την Τζένη Καρέζη σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιερατικός Προϊστάμενος Πετρ/λεως π.Νικόδημος κι ο Αντιδήμαρχος κ.Φιλίππου.

Εκτός από τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ.Θεόδωρος, ο π.Γεώργιος από την Παναγίτσα, ο π.Σπυρίδων από της Αγία Τριάδα, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ κ.Παπασπυρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος κ.Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Απολλωνάτος, Ταλιούρας, Φιλίππου Β, Λάππας και Κυριάκου Χ., ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ.Τομαής, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Αγίας Τριάδας ο κ.Σπυριδωνίδης και η κ.Βαζάκου, η ενοριακή δράση του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου με την πρεσβυτέρα κ.Αποστολάκη, η ενοριακή δράση του Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) με επικεφαλής την κ.Λαμπαδιάρη, η πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού κ.Σπηλιοπούλου με τα μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων κ.Στρατογιαννάκου και κ.Δερμέτσικα με τα μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος των Κρητών κ.Μπαϊλού, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κ.Σαββάκης, ο πρόεδρος Εφετών κ.Βασιλόπουλος, ο κ.Ντάβος ιδιοκτήτης των ομώνυμων φροντιστηρίων και ο δικηγόρος (και πρώην υπ.Δήμαρχος) κ.Μπάμπης Καλαφάτης.

Ειδική μνεία έγινε στον φίλο του συλλόγου κ.Ψωμαδέλλη ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.   

Σας ευχαριστούμε πολύ!

απόσπασμα από την εκδήλωση


το μήνυμα του Κωνσταντίνου Καζάκου προς τον Σύλλογο μας