Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Eκδήλωση προς τιμή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο 'ΕΛΠΙΔΑ' - 11.3.2018


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’, την Κυριακή 11 Μαρτίου στο - πάντα φιλόξενο - ρεστοράν La Scala, κατά την οποία τιμήθηκε και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κίτσα Καλαφάτη, μετά από μία σύντομη ανασκόπηση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου του Συλλόγου επί δεκατρία συναπτά έτη, που εκφράστηκε το τελευταίο έτος με την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου των τοπικών ενοριών, την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες της Πετρούπολης αλλά και σε ιδρύματα όπως ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’, ‘Η Κιβωτός του Κόσμου’ και ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού ‘Η Αγκαλιά’, καθώς επίσης και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων της Μάνδρας, εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για τον απρόσμενο και ξαφνικό χαμό της αγαπημένης φίλης και ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου, Αθηνάς Σιδέρη, στην οποία και αφιέρωσε την φετινή εκδήλωση ‘για την φιλία, την βοήθεια και την προσφορά της’ προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια έκανε μία εκτενή περιγραφή του έργου και της προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ο οποίος έχει αναγνωρισθεί ως μία από τις μεγάλες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, με ανώτατες διακρίσεις και ξεχωριστό επιστημονικό και πολιτιστικό έργο. Ειδική αναφορά έγινε στην πρότυπη ιατρική μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, τον ξενώνα ‘ΕΛΠΙΔΑ’ και την ανέγερση του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα τα οποία αποτελούν τους καρπούς των οραμάτων, των προσπαθειών και των αγώνων που δίνει καθημερινά η πρόεδρος και ιδρύτρια της ‘ΕΛΠΙΔΑΣ’ κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Με την ολοκλήρωση του χαιρετισμού της κα Καλαφάτη, ακολούθησε η προβολή ενός πολύ ενδιαφέροντος βίντεο με την ιστορία και το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Τον Σύλλογο ‘ΕΛΠΙΔΑ’ εκπροσώπησαν η Ειδική Γραμματέας, αν. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου και το μέλος του ΔΣ, οικονομολόγος κα Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη. Στον σύντομο χαιρετισμό τους μετέφεραν τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες της προέδρου κας Βαρδινογιάννη, περιέγραψαν εκτενώς το έργο του Συλλόγου ‘ΕΛΠΙΔΑ’ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και παρότρυναν δε όλους τους παρευρισκόμενους και ειδικά τους νέους να συμβάλλουν στο έργο τους και να συμμετέχουν στις δράσεις τους με κάθε τρόπο και ειδικά μέσω της εγγραφής τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. 

Χαιρετισμό απηύθηναν εκ μέρους του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, ο πατήρ Σπυρίδων Αργύρης από τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδος, ο οποίος μετέφερε και τις ευλογίες και την στήριξη του, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Φιλίππου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κα Νίκη Κεραμέως, ο τ.Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης και ο πρώην βουλευτής κ.Σκρέκας. Εκτός των άλλων το παρόν έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος κ. Στέφανος Βλάχος, δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και ενοριακών δράσεων.

Η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην εκδήλωση ήταν για ακόμη μία χρονιά συγκινητική αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αγκαλιάζουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου μας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και την ανιδιοτελή αγάπη και στήριξη στο έργο μας.


Της εκδηλώσεως είχε προηγηθεί επίσκεψη των μελών του ΔΣ του Συλλόγου ‘ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ’ στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ‘ΕΛΠΙΔΑ’, όπου τα υποδέχτηκε και τα ξενάγησε η τέως Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου ‘ΕΛΠΙΔΑ’ κα Κέττυ Φιλιππίδου και το μέλος του ΔΣ η κα Πικρού-Μωραϊτάκη.