Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Εκδήλωση προς τιμή του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων 'ΑΛΜΑ' - 7.4.2019


Στην κατάμεστη αλλά μικρή όπως αποδείχτηκε, λόγω του μεγάλου αριθμού των προσελθόντων, αίθουσα του φιλόξενου ρεστοράν La Scala στην Πετρούπολη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου ‘Μαζί για τον Άνθρωπο’, όπου τιμήθηκε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Η συγκινητική προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε για ακόμη μία χρονιά κάθε προσδοκία εκφράζοντας με τρόπο εκκωφαντικό την αναγνώριση, την αγάπη και την στήριξη στο 14ετές κοινωφελές έργο του Φιλανθρωπικού μας Συλλόγου.

Η πρόεδρος κ. Κίτσα Καλαφάτη, στον  χαιρετισμό της, αφού αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και έκανε μια σύντομη αποτίμηση και αναδρομή στην προσφορά του συλλόγου, περιέγραψε και εξήρε το σπουδαίο έργο του συλλόγου ‘ΑΛΜΑ’, ο οποίος, από το 1996 που ιδρύθηκε, μέσα από δύσβατα 'μονοπάτια' με μία πληθώρα στοχευμένων δράσεων παρέχει φροντίδα και εκπαίδευση σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία (αυτισμό και νοητική υστέρηση), ανακουφίζει και στηρίζει τις οικογένειες τους ενώ παράλληλα στέλνει μηνύματα αποδοχής της διαφορετικότητας.

Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως προβλήθηκε και βίντεο με τις δράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», ενώ η Πρόεδρός του κα Γιαννακοπούλου περιέγραψε τον καθημερινό αγώνα που δίνει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., καθώς επίσης και την απαιτητική και πολλές φορές επώδυνη δουλειά που χρειάζεται προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεκάδες δράσεις του Συλλόγου, όπως τα κέντρα ημέρας, οι λέσχες δημιουργικής απασχόλησης, τα αθλητικά προγράμματα, οι ημερίδες, οι πολυήμερες εκδρομές, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α. που έχουν ως στόχο τα φιλοξενούμενα από τον Σύλλογο άτομα να μπορέσουν να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζονται προκειμένου να ενταχθoύν σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Ακολούθως η κ. Καλαφάτη απένειμε ένα αναμνηστικό καθώς επίσης κι ένα μικρό συμβολικό χρηματικό ποσό προς εξυπηρέτηση των αναγκών του Συλλόγου ‘ΑΛΜΑ’.

Όπως κάθε χρόνο, της εκδηλώσεως είχε προηγηθεί επίσκεψη των μελών του ΔΣ του Συλλόγου ‘ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ’ στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ‘ΑΛΜΑ’ όπου  είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις και το έργο του Συλλόγου αλλά και τους πρωταγωνιστές αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας.

Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν βίντεο με τις δράσεις του του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Την εκδήλωση, εκτός των εκατοντάδων συμπολιτών μας, τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς από την Αγία Τριάδα π. Σπυρίδων Αργύρης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, και π. Κων/νος Κασσός, ο π. Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Σίμος, ο οποίος, επίσης, απηύθυνε χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Σάμου, Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπ. Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης κ. Θανάσης Φιλίππου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και, επίσης, υποψήφιοι Δήμαρχοι Πετρούπολης κ.κ. Θανάσης Σκαλιστήρας, Δημήτρης Ταλιούρας και Θοδωρής Λάππας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και ενοριακών δράσεων.

Εν όψει της εκδηλώσεως η κ.Καλαφάτη παρέθεσε ραδιοφωνική συνέντευξη, στο news247 και στην κ.Ζηνοβία Σαπουνά την Πέμπτη 4/4/2019, απόσπασπα της οποίας παρατίθεται παρακάτω.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και την ανιδιοτελή αγάπη και στήριξη στο έργο μας.